Защита ще получи и семейството на бизнесмена

Васил Божков - под държавна охрана от днес. Искане е било отправено преди няколко месеца. Това обяви адвокатът му Георги Гатев след края на днешния разпит на бизнесмена.

Разпитът продължава: Докараха под конвой Васил Божков

Защитникът не уточни кога и какви заплахи е получил Божков. „Това е по-скоро защита. Неговата лична охрана си съществува и го пази”, допълни Гатев. 

Мистерия около прибирането на Божков в България (ОБЗОР)

Охрана получава и цялото семейство на бизнесмена. „Той не се страхува, но като всеки нормален човек има някакви опасения”, уточни адвокатът. 

Тя ще бъде осигурена или от Бюрото за защита на свидетели, което в момента е под шапката на правосъдното министерство, или от МВР. За NOVA от ведомството на Атанас Славов заявиха, че не коментират актовете на прокуратурата, а кой е под охрана е класифицирана информация.

Васил Божков е бил разпитван по твърденията му, че е дал над 60 млн. лв. за „такса спокойствие”, общо 9 часа вчера и днес. Парите били осигурявани към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и тогавашния финансов министър Владислав Горанов.

"Решението е на разследващите. Ако преценят, че някой трябва да го преразпитат, да му задават допълнителни въпроси, може и това да стане", посочи Гатев.

По думите му не е изключено и провеждането на очна ставка между Божков, Борисов, Горанов и бившия пиар на ГЕРБ Севделина Арнаудова, за която също се твърди, че е вземала пари.

Пред NOVA адвокатът на съпругата на бизнесмена Елена Динева коментира, че не знае защо и кога ще ѝ бъде осигурена защитата. 

"Нове Холдинг": Фалшива новина е, че г-н Васил Божков е бил екстрадиран