Бизнесменът ще дава показания за втори пореден ден

Васил Божков беше докаран под конвой в Софийската градска прокуратура, за да продължи разпитът му, който започна във вторник. Заедно с бизнесмена е и неговият адвокат. Припомняме, че вчера пет часа Божков разказва пред прокурор как е дал над 60 млн. лв. подкупи.

Мистерия около прибирането на Божков в България (ОБЗОР)

Повече от час продължава вторият ден от разпита на бизнесмена. В сряда той повтори официално пред разследващите твърденията си, че е дал над 60 млн. лв. за „такса спокойствие”. Парите били осигурявани към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и тогавашния финансов министър Владислав Горанов. В твърденията на Божков бяха намесени и имената на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, както и на тогавашния председател на Комисията по финанси в парламента Менда Стоянова.

Пет часа разпитваха Васил Божков в прокуратурата

Причината да се плащат парите била в България да се приеме законодателство, което да облагодетелства именно хазартния бизнес на Божков. На този етап не е ясно дали бизнесменът ще представи конкретни доказателства, че е плащал сумите, или все още става въпрос за твърдения дума срещу дума.

Източник: БТА