Това става 9 дни, след като той поиска детето му да бъде прегледано приоритетно в шокова зала на Пирогов

Мустафа Емин подаде оставка като съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев. А като причина посочи прекратяване на политическата атака срещу него и правителството.

9 дни след като Мустафа Емин поиска детето му да бъде прегледано приоритетно в шокова зала на болница Пирогов, той хвърли оставката си. Замразява и участието си в Националния съвет на ”Да България”, където тече вътрешно разследване .

"Подадох оставка от политическия кабинет, защото смятам, че темата с престоя ми в Пирогов трябва да напусне рамките на емоционалното и да влезе в полето на разумността, което е полето на правото", заяви Мустафа Емин. 

Случаят с Мустафа Емин: Какво обясняват лекари и медицински сестри от „Пирогов”

До това решение се стигна след пост във Facebook на една от медициснките сестри, в който подробно се описва поведението на Емин. Последва вътрешна проверка в Пирогов, която установи, че няма нарушения и всички медицински и етични стандарти са спазени.

"Няма никакви нарушения от страна на персонала и искам да им благодаря за професионализма, психическата им устойчивост и за моралното поведение", заяви директорът на най-голямата спешна болница у нас.

Директорът на Пирогов д-р Валентин Димитров заяви, че 6 от медицинските специалисти споделят в писмените си показания, че Емин се е държал грубо, арогантно и е заплашвал с уволнения.

Съветник на министър заплашил медици в „Пирогов” да приемат детето му вместо друго

"Не всички действия на господин Емин са в рамките на нормата за държавен служител. Медицинските сестри постоянно са подложени на някакъв тип агресия, словесна, с нападки и обиди и дори с физическа намеса. Това трябва да спре", подчерта д-р Валентин Диитров.

"Имам екип от юристи, които ще преценят как ще продължим напред. Защото името ми е замесено в скандали и истината ще го изчисти", категоричен е Мустафа Емин. 

От своя страна министърът на отбраната Тодор Тагарев поиска от Здравното министерство повторно разглеждане на фактите и какви са критериите за публикуване на информация на страницата на лечебното заведение. Всички документи по случая са изпратени и към комисиите по отбрана и здравеопазване в НС.