Запознайте се с Анжелен Прелжокаж

Френският хореограф Анжелен Прелжокаж е едно от най-големите имена на съвременната танцова сцена. Артистът е истинска звезда в своята сфера в световен мащаб. Възможността да се докоснем до творчеството и личността му дава филмът „Прелжокаж в Ню Йорк”, който може да гледате в ефира на Marquee TV – част от ТВ платформата на EON.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Хореографската работа на родения в семейство на албански емигранти французин е посветена на писането на историята на класическия балет. Той става част от трупата на Балета на Парижката опера в началото на 90-те години на миналия век. През 1995 г. получава една от най-престижните награди за танцово изкуство - Benois de la Danse.
 
Танцуващият алхимик: Мурад Мерзуки, без който хип-хопът нямаше да бъде същият

През декември 1984 г. Прелжокаж основава своя собствена балетна трупа. 12 години по-късно тя е наречена на негово име - Ballet Preljocaj.
 
Гениалният хореограф е създал 58 произведения – както солови, така и за по-големи формации.

Открий магията на изкуството с Marquee TV!

Marquee TV – част от абонаментните пакети на EON, е богата и разнообразна библиотека със съдържание. Ще откриете над 500+ заглавия с разнообразно съдържание, което включва различни изкуства – театър, балет, опера, класическа и модерна музика, документални филми и още много други. Предлага лесен достъп до световноизвестни продукции, ексклузивно съдържание и специални предложения, които не могат да бъдат намерени в други платформи в България.