Всички посетители ще бъдат проверявани щателно

Полицията предприема засилени мерки за сигурност преди футболна среща между отборите на ”ЦСКА- София“ и „Левски“. Сблъсъкът е на 7 октомври от 14:45 часа на Национален стадион ”Васил Левски”, съобщиха от МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща, полицаите ще следят за опазването на реда и за недопускането на инциденти на територията на София. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще се извършва щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития. Малолетни ще се допускат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Изтеглиха жребия за новия сезон на футболния ни елит

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи.

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители.

За да бъде избегнато струпване се приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона - 12:45 часа.

По предварителна информация фенове на домакините ще се съберат в 12:00 часа на  кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и  ул. „Фритьоф Нансен“ от страната на НДК и около 13:00 часа ще се отправят към сектор А на Национален стадион „Васил Левски“. Привържениците на гостуващия отбор ще тръгнат към стадиона около 13:00 часа от фен клуба си на бул. „Тодор Александров“.

Заради провежданото спортно мероприятие, е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.

Източник: Константин Костов, БТА