Причина станаха предстоящите местни избори

Националът на България за Купа „Дейвис” и член на Управителния съвет на БФ Тенис Димитър Кузманов коментира причините, поради които България отказа да приеме домакинството на турнир от АТП. Вчера българската федерация по тенис съобщи, че поради обстоятелства извън нейния контрол отказва домакинството на турнира АТР 250 Sofia Open, планиран за периода 4-11 ноември.

Заради изборите: Българската федерация по тенис отмени Sofia Open

От БФТ спечелиха правото да организират надпреварата, която трябваше да се състои в Тел Авив, но беше отменена след нападението на терористичната организация „Хамас” и последвалите военни действия в страната. Въпреки това, от българската федерация бяха принудени да откажат престижната надпревара поради заетостта на зала „Арена София” заради втория тур на кметските избори.

Според Кузманов това е пропусната възможност за реклама на страната и за развитието на спорта. „Няма такава държава! Не знам какво да напиша и не знам какво да кажа. Разочарование, срам и гняв заемат еднакъв връх в съзнанието ми. Мисля, че това, което се случи през последните два дни, е прецедент в спорта. Като член на Управителния съвет на БФТенис искам да кажа, че федерацията направи всичко възможно това събитие да се проведе. Изпуснахме невероятна възможност, предоставена ни от АТП. Изпуснахме една от най-важните възможности за реклама на държавата по света (над 800 милионна телевизионна аудитория), изпуснахме бъдещи инвеститори в страната, но най-важното - изпуснахме възможността спортът в България да се развива. Седя и си мисля какво щеше да стане, ако въпросните бюлетини се брояха в „Асикс Арена”, НДК или зала „Универсиада?”, написа Кузманов в профила си във Facebook.

Източник: Ива Кръстева, БТА