Понастоящем е президент и основател на ФК "Олимпиакос" от село Никюп

Той се казва Кирил Минков и е бивш футболист на "Локомотив" Горна Оряховица. Играл е като вратар, минавайки през всички юношески формации и мъжкия тим. Понастоящем е президент и основател на ФК "Олимпиакос" от великотърновското село Никюп. На тези избори решава да се кандидатира за кмет на селото.

Споделя, че е показал, че може да поема отгооврност - вече се грижи за стадиона, с помощта на приятели. Заградил го е с гуми, за да не влизат животни. "Известен съм с президентско кълбо - със засилка изразявам радост с нещо смесено между кълбо и салто", разказва той.

„НИЩО ЛИЧНО”: Среща с най-дълго управлявалия кмет у нас (ВИДЕО)

Играл е и в "Челси"... Вързулица. "Човек трябва да остави следа, както в семейството, така и в родния край. Виждам как селото се занемарява и ще си отиде. През годините не беше постигнат консенсус. Направих стадион от нулата.  Аз върховете ги изкачвам с лекота", разкрива Кирил.

Работи като резач на метали в бизнеса с вторични суровини. "Няма срамна работа, трябва да се грижиш за семейството си. Като кмет ще получавам по-малко пари, но ще помогна на родния си край. За пръв и последен път се кандидатирам. 90% от населението е от възрастни. Благодарение на разкопките тук живеят хора от различни нации - англичани, шотландци, германци, французи, българи. Ако ме изберат, ще опитам да ремонтирам 30% от улиците", зарича се Минков.
 

Повече гледайте във видеото.