Гледайте криминалния екшън-трилър тази неделя вечер от 22.00 ч. по NOVA

Действието в динамичния екшън-трилър "Блиц" се развива в съвременен Лондон и описва предизвикателствата, пред които са изправени група полицаи, работещи в модерно мултикултурно общество. Сурова, жестока история за морална неяснота, аутсайдери и жертвите, които полицията прави, за да държи престъпността далеч от британските улици. Филмът ще проследи част от ежедневието на няколко лондонски полициа, всеки от които със своя личен проблем, но обединявайки се в служба на обществото.

Джейсън Стейтъм влиза в ролята на коравото, безкомпромисно и невписващо се в рамките лондонско ченге, което дава урок на няколко бандитчета.Некоректна трактовка на историята, според която бандитчетата са невинни жертви, написана от криминалния репортер и противник на Брeнт  Харолд  Дънлоп /Дейвид Мориси/ е публикувана в националната преса и Брeнт е пратен да посети полицейския психолог д-р Ленард /Бил Чампиън/. Брeнт живее и диша с работата си и това започва да му се отразява неблагоприятно.

Полицайката Фолс /Зои Аштън/ е бивше нарко-ченге под прикритие и наскоро е излязла от клиника за лечение за наркомани. Тя също болезнено усеща напрежението, току-що се е провалила на изпита си за сержант и споделя със своя приятел и наставник Брeнт. Той също има наставник, който му е и шеф - Робъртс /Марк Райлънс/. Той току-що е изгубил жена си и се обръща за подрепа към единствения си истински приятел Брeнт. След кремацията двамата мъже удавят мъките си в полицейската кръчма и по ирония на съдбата откриват, че прахът й е откраднат. Животът на тези ченгета от Южен Лондон никога не е скучен, но предстои съвсем да се вгорчи, когато маниакален убиец на полицаи  започва да очиства един по един полицаите от техния участък.

Детектив Портър Наш /Пади Консидайн/, опълчил се на системата като открит гей полицай, е прехвърлен от местоработата си в Западен Лондон да контролира преследването на убиеца, но посрещането му в Южен Лондон никак не е радушно.

Не пропускайте развръзката в криминалния екшън-трилър тази неделя вечер от 22.00 ч. по NOVA