В пътния инцидент загинаха треньорката по волейбол Стефка Великова и двама състезатели на клуб "Олимпиец"

Утре в Плевен е ден на траур, след като при втората тежка катастрофа в съботния ден - около час и половина преди тази с Ферарио Спасов, загинаха треньорката по волейбол Стефка Великова и двама от състезателите на клуб „Олимпиец”. Трети състезател беше приет в болница в тежко състояние.

Плевен се събуди в скръб. Цветя, свещи и бележки с послания затрупаха входа на офиса към волейболен клуб “Олимпиец”. Послание имаше и лично за сина на Стефка Великова - Асен. Отправи го един от близките му приятели.

Прокурорът, пуснал на свобода причинилия катастрофата с Ферарио Спасов: Няма опасност да се укрие

„Лични съболезнования, Асене! Загубата е огромна, неизмерима - и за спорта, и за хората в град Плевен”, каза доц. Иван Малкодански. Той допълни, че ще запомни Стефка Великова като лъчезарен човек, който винаги е бил готов да помогне.

Иван е лекар, за инцидента разбира от колеги. Казва, че няма лесен начин да съобщиш на семейство подобна новина и че няма рецепта, за да се справиш с болката.

Утре е ден на траур в града. „Знамето на общината ще бъде свалено наполовина, думите тук наистина не могат да опишат каква е загубата”, заяви д-р Валентин Христов, кмет на Община Плевен.

Тежката катастрофа става на пътя между Плевен и Ловеч. Стефка Великова пътувала с трима състезатели на волейболния клуб за мач с отбора на “Осъм”. Според прокуратурата автомобилът, с който се движели, навлязъл в насрещното, където се ударил в друга кола.

КАТАСТРОФАТА С 3 ЖЕРТВИ: Именита треньорка и двама състезатели по волейбол са загиналите

В момента на удара пътят е бил мокър. Тежката катастрофа е станала само 30 метра след табелата, която предупреждава за участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Местните споделят, че пътят наистина е опасен и катастрофите са много чести. Призовават за повече камери и знаци. Че има проблем с този участък признаха и от общината.

“Лично ще имам консултация с шефа на АПИ за града и с КАТ, за да обсъдим какво да направим и да намалим ПТП-тата в този участък”, коментира д-р Валентин Христов, кмет на Плевен.

Край на войната по пътищата беше един от първите приоритети, които правителството си постави при встъпването в длъжност.

„Трябва време, за да се натрупа резултат от усилията, които правим. Трябва хората да разберат, че тези наказателни мерки работят и могат да засегнат всеки един от тях. Разбира се, много по-важно е да започне да работи превенцията, това означава пътищата да бъдат по-добре ремонтирани”, заяви премиерът Николай Денков.