Гледайте комедиите „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч. и „Сидни Уайт“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA

В какви невероятни приключения могат да ни вкарат нашите думи и дела? Отговорът на този въпрос се крие в забавните филмови заглавия в съботния следобед по NOVA. Старт на доброто настроение ще даде приключенската комедия „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч. 

Когато Юлий Цезар пристига в Британия, римските му легиони срещат съпротивата на малко селце, а кралица Корделия изпраща офицера си Братовчеторакс  да получи помощ в селцето Галия. В същото време Астерикс и Обеликс са в Галия, където се опитват да превърнат Лентяйикс, досадният племенник на Губирикс,  в мъж. Когато Братовчеторакс  пристига там, селяните му дават буре с магическата си отвара. Астерикс и Обеликс придружават Братовчеторакс в пътешествието му обратно към дома и вземат със себе си Губирикс с надеждата той да възмъжее. В Лондиниум Губирикс се влюбва в красивата Офелия, която случайно е годеница на Братовчеторакс, а Обеликс си пада по учителката ѝ – строгата г-ца Макинтош. Омотани в мрежите на любовта, те без да искат поставят на грешното място бурето с магическата отвара.

След британско-френската комедия зрителите на NOVA ще се потопят в романтичната комедия „Сидни Уайт“ от 14.50 ч., в която едно момиче ще открие истината за приятелите и мечтите. Лентата е съвременна интерпретация на приказката за Снежанка и седемте джуджета, а в центъра на сюжета е Сидни – красива колежанка, в чиято роля зрителите ще видят актрисата Аманда Байнс. 

Сидни отскоро е в колежа, където кандидатства в някога ползващо се с уважение женско общество, но открива, че очакванията й се разминават с реалността. Впоследствие тя намира нови приятели, които се славят като аутсайдери. С тяхна помощ Сидни ще оспори властта на „кралицата” на колежа, за да промени несправедливата социална йерархия.

Не пропускайте комедиите „Астерикс и Обеликс: Бог да пази Британия“ от 12.30 ч. и „Сидни Уайт“ от 14.50 ч. тази събота по NOVA