Ето коя част от сърцето на столицата ще обхване забраната

От началото на следващия месец влиза в сила забрана за старите автомобили в центъра на София. Ограничението се отнася за колите, чиято дата на първа регистрация е до 1 юли 1992 г. с бензинови двигатели и до 2002 г. за дизеловите, пише "24 часа". 

Без коли на дизел и бензин в центъра на Стокхолм от 2025 г.

Забраната ще обхване така наречения "малък ринг" между булевардите "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Ген. Скобелев, "Сливница" и ул. Опълченска". Кои автомобили ще могат да влизат в този периметър ще се определя от екостикерите при годишния технически преглед на колите. Промяната не се отнася за живеещите в "малкия ринг", както и за хората с увреждания.

Решението бе взето от столичните общински съветници през декември миналата година, а сега влиза в сила и ще важи за най-студените месеци - декември, януари, февруари, за да не се замърсява въздухът в центъра на града.

Очаква се от 1 декември 2025 г. година в сила да влезе и забраната за влизане на автомобилите от първа екологична група и в т. нар. „Голям ринг“, който обхваща зоната между булевардите „Сливница“, „Данаил Николаев“, „Ситняково“, „П.Яворов“, ул. „Атанас Дуков“, бул. „Х. Ибсен“, бул. „П. Ю. Тодоров“, бул. „И. Е. Гешов“ и бул. „Константин Величков“.

Източник: "24 часа"