През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти

Кметът Васил Терзиев запали празничните светлини и коледното дърво на София в 19 часа, съобщиха от Столичната община. За първи път това стана на новото пешеходно пространство на столицата — площада около храм-паметника „Св. Александър Невски”.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК 

Най-емблематичната софийска забележителност засияе с ново архитектурно осветление, което подчертава културното наследство, а през целия декември площадът от ул. „Г. С. Раковски” около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“ ще заживее с празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

Джо Байдън запали светлините на коледната елха пред Белия дом (ВИДЕО+СНИМКИ)

Програмата за запалването на светлините на коледната елха на София включва концерт от 18:00 часа на детски танцови и музикални състави, вокално изпълнение на Елена Сиракова, и интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“. Дядо Коледа пристигна на тържеството, за да се снима с децата.

През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат  изпробвани варианти за дългосрочното облагородяване на знаковата за столицата зона. В духа на посланието на инициативата „Светлината в теб” се предвиждат празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея „Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти.

Кампанията включва още коледен концерт на 20 декември с участието на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, а кулминацията е традиционният голям концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община.

Коледно настроение: Ученик запали светлините на елхата пред Капитолия (ВИДЕО)