Кампанията се реализира в Хасково

Благотворителна кампания „Споделена трапеза“ организират в навечерието на Коледно-новогодишните в Хасково. Събират се дълготрайни хранителни продукти, които ще бъдат дарени на нуждаещи се хора от града и региона.

„Купи елхички с кауза: Прави добро без пауза!”: МЗХ стартира шестото издание на благотворителната кампания

В няколко магазина в града кошници посрещат клиентите. Всеки желаещ докато си пазарува може да остави в тях продукти от първа необходимост. Те могат да стигнат до хора, които имат нужда от тях.

„Кошниците са предназначени за хора в неравностойно положение. През последната година в страната се основаха клубове за бъдещето, които са част от кампанията „Капачки за бъдеще”. В момента в Хасково кошници са поставени в 7 обекта. Това са хранителни магазини и едно заведение. Всеки желаещ може да остави продукт по свой избор вътре я тях”, разказа организаторът на инициативата.

Една кошница се пълни за няколко. Продуктите се събират на едно място и се разпределят по пакети, за да има всички еднакви неща. Идеята е кампанията да стане целогодишна. Към момента четири обекта в града са потвърдили, че ще продължат с кампанията.

Повече гледайте във видеото.