Сложният номер с кънки впечатли журито

Успех за българското цирково изкуство. Фамилия Балкански се прибра от Рим със златния приз от фестивала за млади циркови таланти. Тицияно, Мари и Натали Балкански взеха още една награда, която им дава право за участие в Световния цирков фестивал за младежи в Монте Карло.

Сложният номер с кънки печели журито в Рим и носи златото на младите български таланти.
"За началото беше трудно, но след като репетирахме много време стана лесно. Когато сме падали, сме ставали и все едно нищо не е ставало", разказа Натали Балканска. 

В сложността на номера се уверяваме и по време на репетициите, а идеята за това изключително трудно изпълнение не се родила на манежа, а у дома.
"Една семейна вечер, гледахме по телевизията цирк и аз им показах този номер. Влюбиха се на момента в номера и започнаха", посочи Николай Балкански. 

СТОЛИЦА НА ЦИРКА: Най-добрите циркови артисти са в София

И така, с много усилия децата стигат до фестивала за млади циркови таланти в Рим, където взимат двете най-престижни награди.
"Една от наградите, които децата спечелиха, е наградата на Д-р Фрер. Неговата награда беше по-желана и от златото на самия фестивал, защото тя не само признава, че си световен елит в цирковото изкуство, но ти дава право и да участваш в младежкия цирков фестивал. Това е визата, за да стъпиш на манежа на фестивала в Монте Карло", поясни Александър Балкански. 

Преди Монте Карло, дошло още по-вълнуващо изживяване – лична среща с папата. "Папата имаше една много красива реч, която беше насочена към цирковото изкуство и благодарността му към тези деца, към тези бъдещи световни звезди в цирковото изкуство", уточни Александър Балкански. 

Номерът с кънки, с който децата спечелиха големите награди, ще бъде част от турнето на цирк "Балкански" и през новата година. 

Цирк "Балкански" с атрактивен спектакъл за новия си сезон

Стажант-репортер: Стефан Стефанов