Бившият здравен министър пропадна в дупка, дълбока повече от метър

Бившият здравен министър и анестезиолог д-р Мирослав Ненков е пострадал в неделя при пропадане в дупка на тротоара на ъгъла на бул. "Васил Левски" и ул. "6-и септември" в София. Той разказва, че часове след инцидента въпросната дупка не е била обезопасена, въпреки че е подал сигнал на телефон 112.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

„Неочаквано неприятна ситуация. Не съм си мислил, че такова нещо може да ми се случи – на мен или на когото и да е. Разхождайки се по булевард „Васил Левски”, виждам капак от кофа за боклук на земята. Правя опит да го отместя с крак, за да не се спъне някой. И изведнъж се усещам как падам на земята. Много силно изживяване за мен”, разказа д-р Ненков в ефира на „Здравей, България”.

По думите му единия му крак пропаднал в дълбока дупка. „Въобще не стигнах до здрава опора. Дупката със сигурност е с над 1 метър дълбочина. Някой се е опитал да я обезопаси с капак от кошче”, подчерта той.

Какво доведе до пропадането на част от булевард в София

Д-р Ненков заяви, че се е обадил на спешния телефон 112. „Обясних каква е ситуацията и ми бе казано, че сигналът веднага ще бъде предаден. Два часа по-късно нищо не беше направено. Обадих се отново на 112 и ми казаха, че са предали. След това се обадих на дежурен телефон в Общината. На него една много любезна дама също ми обясни, че ще предаде сигнала. Два часа по-късно отново нищо не се случи и аз отново се обадих на номера в Общината. Там същата дама ми каза, че сигналът е предаден. Междувременно получих на личната си поща три имейла, че сигналът е приет и се обработва. Не е лошо, че има някакъв вид обратна връзка, но тя не би стоплила по никакъв начин незрящият човек или бабата, която би паднала в дупката след мен. Не зная защо, но на Общината ѝ отне 28 часа, за да обезопаси дупката на тротоара”, подчерта анестезиологът.

Той беше категоричен, че няма да заведе дело за неимуществена вреда срещу Общината. "Това дело ще го спечеля. А парите, които ще ми бъдат платени, но няма да бъдат удържани от този, който се е мотал толкова време, за да направи това обезопасяване", категоричен е д-р Ненков. 

От Общината казаха за NOVA, че компрометираната тротоарна настилка на бул. “Васил Левски“ 27 е в резултат на повреди по мрежи на експлоатационни дружества.

"Авариен екип на Столична община обезопаси мястото. Сигналът е получен чрез Контактен център на Столичната община, след което е направена проверка от район “Средец" и Столичната община - дирекция “Строителство”. Установено е, че под компрометирания участък преминават множество мрежи на различни експлоатационни дружества. Към настоящия момент са сигнализирани всички те, за да предприемат незабавни действия за възстановяване на тротоарната настилка", посочват още от Столичната община.

Повече по темата гледайте във видеото.