Каналът ще предложи пет хитови заглавия по случай 100-годишнината от създаването на Дисни

NOVA се включва в отбелязването на 100-годишнината от създаването на Дисни със специална селекция от хитови филми, които ще бъдат излъчени в пет поредни дни. Между 26 декември и 30 декември магично преживяване за коледните празници ще подарят премиерната приключенска комедия „Круиз в джунглата”, както и лентите “Красавицата и звяра“, „Цар Лъв“, „Книга за джунглата“ и „101 далматинци“.

Дисни приключението ще започне с премиерната приключенска комедия „Круиз в джунглата“ на 26 декември (вторник) от 20:00 ч. Любимците Дуейн Джонсън-Скалата и Емили Блънт ще влязат в ролите на мъдрия капитан Франк Улф и безстрашния изследовател д-р Лили Хотън и ще отведат зрителите на епично пътуване до Амазонка. Лили е решена да открие древно дърво с несравними лечебни способности в джунглата и за тази цел има нужда от помощта на Франк и неговата тромава, но очарователна лодка Ла Куила. Докато тайните на изгубеното дърво се разкриват, невероятното дуо ще се сблъска с безброй опасности и свръхестествени сили, дебнещи в измамната красота на тропическата гора.

На 27 декември (сряда) в ефира на NOVA ще оживее игралната адаптация на анимационната класика на Дисни, посветена на една от най-обичаните приказки в историята – „Красавицата и звяра“. В 20:00 ч. зрителите ще могат да преживеят фантастичното пътешествие на красивата и независима Бел (Ема Уотсън), която е пленена от Звяра в неговия замък. Въпреки страховете си, тя се сприятелява с омагьосаните слуги на замъка и се научава да гледа отвъд страховитата външност на Звяра и да осъзнава доброто сърце на истинския принц в него.

Вечната класика „Цар Лъв“ ще спечели вниманието на публиката на 28 декември (четвъртък) в 20:00 ч. Филмът пренася публиката в африканската савана, където се ражда бъдещият крал, но не всички са въодушевени от появата на новото лъвче. Скар, братът на Муфаса и бивш наследник на трона, има свои собствени планове. Битката за прайда е осеяна с предателства, трагедия и драма, които водят до изгнанието на малкия Симба. С помощта на една необикновена двойка новооткрити приятели, Симба трябва да разбере как да порасне и да си върне онова, което му принадлежи по право.

На 29 декември (петък) зрителите ще могат да се насладят на вълнуващия прочит на приключенската история на Ръдиард Киплинг „Книга за джунглата“, гарнирана с прекрасната анимация на Дисни и актьорската игра на Нийл Сети в ролята на Маугли. В 20:00 ч. по NOVA малкото момче, израснало в джунглата сред глутница вълци, тръгва на завладяващо пътешествие към себепознанието, след като е принуден да изостави единствения дом, който някога е познавал. Компания в приключението му правят пантерата Багира и мечокът Балу. 

Финал на Дисни маратона ще сложи лентата „101 далматинци“ на 30 декември (събота) от 12:30 ч. В малкия лондонски апартамент на Роджър и Анита се ражда гвардия от 15 сладки кученца. Идиличната картинка е помрачена, когато любителката на петнисти кожи Круела Де Вил разбира за новите членове на семейството. Следват безброй комични ситуации с малките далматинци и похитителите им.  Наситен с една от най-големите и най-сладки колекции от кученца снимани някога, филмът включва и превъзходен актьорски състав от талантливи актьори, сред които Глен Клоуз, Джеф Даниелс, Джоли Ричардсън, Джоан Плоурайт, Хю Лори и др.

Не пропускайте магичните истории на Дисни всеки ден от 26 до 30 декември по NOVA!