"Не се крийте зад съветници и експерти", пише депутатът

Реакция на темата за поканите за депутатите на Богоявленския водосвет дойде и от ДПС. В своя позиция председателят на парламентарната група на партията Делян Пеевски настоява Тодор Тагарев да се яви пред Народното събрание и "да поеме отговорността си пред тези, които са го избрали на поста".

Експерт в МО подава оставка заради неизпратени покани до депутати за Богоявленския водосвет

"Скандален е фактът, че министърът на отбраната игнорира парламента от ритуала с бойните знамена на Богоявление. Този акт е грубо погазване на българската Конституция и унижение на парламента", пише Пеевски. И допълва "Няма да допуснем парламентът да бъде унижаван от един министър".

След като Министерство на отрбаната информира за подадената оставка на експерт, който е бил ангажиран с изпращането на поканите, Пеевски отново направи изявление. В него той пише: "Министър Тагарев, отговорността винаги е лична. Не се крийте зад съветници и експерти. Поемете отговорност за гафа". Депутатът продължава с думите "Предишният път съветникът ви подаде оставка заради скандала в “Пирогов”, но след като го крихте дни наред. Сега някакъв невинен експерт подава оставка, заради гафа с парламента. Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност."