Преди да чуе страшната диагноза, момчето е било отдадено на футбола

16-годишно момче от София от месеци се бори с тежко заболяване. В средата на миналата година лекарите диагностицирали Вики със злокачествен тумор на костите. Състоянието на момчето прогресивно се влошило и родителите му започнали лечение в Турция.

Отдаден на футбола и с мечти, че един ден ще играе рамо до рамо с най-добрите, животът на Вики се преобръща след поредния мач за училищния отбор. 

Зов за помощ: Млада майка остана без дом след пожар

„Миналата година, мисля, че беше март-април, след един мач получи болки в коляното. Отидохме първо във Военна болница на спешен кабинет, за да му направят снимка. Казаха, че е шлатер, който се проявява при млади спортисти. Измина около една седмица и болките не спряха. Отидохме в „Пирогов” и ни казаха същото, но болките започнаха да се увеличават, започна подуване”, разказа бащата на момчето Георги Попов.

„Болките станаха неописуеми. Отидохме на друг лекар, който ни изпрати на ядрено-магнитен резонанс и там се видя, че е тумор”, обясни майката на Вики Иванка Лазова.

Зов за помощ: Търсят се спешно дарители на кръв от група А-

След направена биопсия, лекарите поставили диагнозата остеосарком – злокачествен тумор на костите с множество разсейки. Без да губят повече време и с надежда да намерят най-доброто лечение за детето си, в началото на декември родителите на Вики заминали за Турция. 

„Сега синът ми е на втора химиотерапия. След това ще стане ясно дали ще се наложи операция или още един курс на химиотерапия. Само операцията струва 150 000 евро, а едната химиотерапия е 10 000 евро. Имаме средства за операцията, но не и за следващите сесии с химиотерапия, които не знаем колко ще са”, коментира Лазова.

Родителите все още не знаят какво да отговорят на въпросите на 16-годишното си дете, което твърде бързо е трябвало да порасне. „Детето е много силно, но лечението е много тежко! И аз не знам как му давам сила. Най-голямата му мечта е просто да оздравее и да се върне на училище”, споделя майката на момчето. 

Ако искате да помогнете на Вики, може да го направите ТУК или по банков път: 

Банка: Алианц Банк България   
BG41BUIN95611000707352 
BIC: BUINBGSF   
Получател: Фондация Павел Андреев   
Основание: Дарение за Виктор Георгиев Попов