Кадри в социалните мрежи показват как водата разбива врати и преминава през заведение за хранене

Големи вълни заляха военна база на Съединените щати в Тихия океан. Войници от местния гарнизон снимаха как водата избива врати и прозорци и залива помещенията.

Според американската армия няма тежко пострадали. От Пентагона съобщиха, че вълните са ударили базата в събота сутринта, но кадрите се появиха по-късно. Инфраструктурата на острова Рой-Намур е понесла значителни щети. 

Военната база е на Маршаловите острови. Основната дейност в нея е тестове с балистични ракети. Атолът, на който е базата, е изложен на сериозен риск от повишаване на нивото на океана. Средната му надморска височина е под два метра. 

Кадри в социалните мрежи показаха как водата разбива врати и преминава през заведение за хранене. Около 80 служители на базата са евакуирани. Височината на придошлата вода достигна таваните. 

Маршаловите острови са подопечни на САЩ след Втората световна война, а през 1990 г. са признати за независими от ООН. Островите са изградени от коралови рифове и максималната им височина е не повече от 10 м.

Евакуация и наводнения в части от Калифорния