Плановете са след време регулярно да се ползват 1 млн. велосипеда

Патрик Амбасу е доставчик в столицата на Кения - Найроби. Отскоро бащата на 8 деца е сменил мотопеда си с електрическо колело. Пред Voice of America той споделя, че придобивката е увеличила значително доходите му, а вече не се налага да заделя и за гориво.

В Кения изработват мебели и скулптури от ... джапанки (ВИДЕО)

Доставките с мотопеди са традиционно използвани в африканската държава. През миналата година германско-кенийска компания започва продажби на електрическите колела в Кения, Уганда и Руанда, като целта е те да станат все по-предпочитани. Цената им е между 580 и 740 долара. Освен осигуряване на по-евтина алтернатива, амбицията пред компанията е да бъдат намалени емисиите на вредните газове. Колелата се произвеждат в Кения и могат да развиват до 32 км/ч. След първите 800 км преминават технически преглед за неизправности.

Графити вдъхват нов живот на бусове и мотопеди в Кения (ВИДЕО)

Плановете са след време регулярно да се използват 1 млн. електрически велосипеда на компанията, което би позволило разкриването на около 200 000 работни места. И докато в Африка вече отчитат ползите от велосипедите, предизвикателствата пред инфраструктурата там остават, коментира Voice of America.

Източник: Voice of America