Той отрече да е чувал името на Мартин Божанов-Нотариуса преди убийството

Софийската районна прокуратура очевидно е била използвана като средство за натиск. Да припомним, че преди няколко години беше разкрита подобна схема от НАП, която също действаше с група адвокати. Те притискаха бизнесмени, за да им решават проблемите. Не за първи път възникват такива въпроси. Това заяви изпълнителният директор на Програма ”Достъп до информация” адвокат Александър Кашъмов.

След серията от оставки: Назначиха временен шеф на Софийската районна прокуратура

„Не бях попадал на името на Мартин Божанов. След разстрела му си припомних разследването на Антикорупционния фонд. Въпреки че следя какво те правят. Тези неща, на които сме свидетели, се знаят. Например, проблемите с имотната мафия, които бяха много сериозни, особено в периода 2000-2010 г.”, допълни той.

Преследване, тормоз и рекет: Пред NOVA говори жертва на групата на Нотариуса

„Едно време така се действаше – взимаха се имоти чрез обезпечителни производства. Това да възложиш запор на някого ставаше, като се пускаха по 10-15 искания от тези групировки до един и същи съд, за да попаднат при точния съдия. Това приключи, но ето виждаме, че нещата са продължили на друго ниво”, каза адвокатът.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase