Според него спекулацията на западните медии, че той е бил убит не е далече от истината

В четвъртък руският опозиционер Алексей Навални беше изправен за пореден път пред съда, за да коментира още веднъж обвинението. Вчера изглеждаше много добре – усмихваше се. Няма как за един ден да му се случи това. Просто можем само да спекулираме и предполагаме, че някой му е „помогнал”. Това заяви журналистът Николай Кръстев в „Пресечна точка”.

„Трагичното събитие, което сполетя Алексей Навални, в никакъв случай не трябва да ни изненадва. Спомням си опита за отравяне срещу него преди няколко години, тогава хубавото беше, че е неуспешен. Много трудно се възстанови, беше в дълбока кома три седмици” каза той.

Русия: Алексей Навални е мъртъв

„Много от противниците му говореха, че се бил преструвал и въобще не е било истина. Е, видяхме, в крайна сметка, той беше отровен, беше спасен от германските медици. Но Москва забавя, но не забравя – стигна се до този трагичен край на руския опозиционер. Това показва естеството на кремълския режим днес”, посочи Кръстев.

Според него спекулацията на западните медии, че Навални е бил убит, може би не е далеч от истината. „Трябва да изчакаме и да видим по-релевантни източници - какво точно е станало. Но руските власти заговориха, че той имал тромб, кръвоизлив. В руските опозиционни медии се твърди, че това е много лесно обяснение за смъртта на Алексей, вероятно и не кореспондира с действителността”, допълни журналистът.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase