Тандемът в ръководството Доган предложи в началото на тази година

Очаква се делегатите на XI Национална конференция на ДПС да изберат двама съпредседатели – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Това ще се случи по формулата за бъдещо развитие на Движението, предложена от почетния председател Ахмед Доган. Конференцията се състои в събота от 11:00 часа в Интерекспо център, се посочва в съобщение от пресцентъра на партията.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тандемът в ръководството Доган предложи в началото на тази година в обръщение към структурите на партията ден преди рождения ден на Движението, следвайки „принципа на взаимното допълване“. Очакванията са Джевдет Чакъров да носи отговорност за традиционните райони, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с либералните формации, тъй като 14 години и девет последователни мандата е бил член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния интернационал.

Пеевски първо бе избран за съпредседател на парламентарната група на ДПС, заедно с тогавашния председател Мустафа Карадайъ, а след неговата оставка стана и председател на групата. На 7 ноември Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС.

След десетилетие пауза в активната политика почетният председател на партията Ахмед Доган пое оперативното ѝ ръководство. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Десислава Антова, БТА