От полицията молят всеки, който има информация, да се обади на телефон 112

Смъртен случай след бой между двама шофьори в центъра на София. В петък от СДВР разпространиха клип, на който се вижда спречкване между двама мъже. От полицията молят всеки, който има информация, да се обади на телефон 112. Месец след случая пострадалият е починал, а задържаният е освободен.

Клипът е заснет на 26 януари от охранителна камера на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Златен рог” в София. По първоначална информация, след като бил ударен с юмрук в лицето, пострадалият Ивайло Чобанов паднал на земята и изпаднал в кома. Починал на 18 февруари. Дотогава нападателят му Любен Попов не е задържан, което предизвиква съмнения у близките на пострадалия.

Убийство след спор на пътя: Има ли опит да бъде прикрит извършителят

„Моето тълкувание е, че извършителят на това престъпление е намерил контакт с някоя от водещите в момента групи за влияние. Очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление да бъде прикрито”, заяви Ивайло Юруков, адвокат на близките на Чобанов.

„Нито е имало удари с юмруци, нито е имало някаква саморазправа от страна на момчето. То просто е било нападнато от един крайно агресивен човек с изключително богато криминално минало”, заяви Илиян Василев, адвокат на Любен Попов.

От прокуратурата съобщиха за NOVA, че полицията им е докладвала за случая на 20 февруари тази година. Ден по-късно Попов е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост. „Никъде нямаше информация, до петък, 23 февруари. И то, благодарение на нашата инициатива случаят да се огласи”, заяви Ивайло Юруков.

Любен Попов се изправя пред съда, който обаче вижда ситуацията в коренно различна светлина.„Придружава майка си, която в същия момент тегли пари от банковия клон, който се намира на броени метри от мястото, където се развива инцидентът. Момчето разсъждава и за това дали това не е грабеж, защото майката излиза с голяма сума пари от банковия клон”, заяви адвокатът на Попов.

„Налице са данни за изключително агресивно поведение от страна на пострадалия, който е отворил вратата и е притиснал шофьора навътре", пише в съдебното решение.

„В организма му са открити над 10 различни вида наркотик. И то в изключително завишени концентрации”, заяви адвокат Василев.

Тъй като няма категорични доказателства за удар, следствие на който Чобанов е изпаднал в кома, съдът пуска Любен Попов без мярка за неотклонение. Прокуратурата обжалва.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase