Темата на изложбата е "Векът на сюрреализма в Белгия"

Десетки белгийски готвачи на шоколад представиха колекция от вдъхновени от сюрреализма великденски яйца. Най-впечатляващото от тях съдържа малък аквариум за риба.

Темата на изложбата е "Векът на сюрреализма в Белгия".

Шоколатиерът Марк Дюкобу, основател на изложбата, използва факта, че Великденският понеделник тази година се пада на първи април, наричан "Poisson d'Avril" - което означава априлска риба - на френски.

Неговото шоколадово яйце във формата на риба включва две истински риби, плуващи в купа.

Майкъл Луис-Андерсън разказа, че са били необходими седем дни, за да създаде сложното си произведение, вдъхновено от картината „Замъкът в Пиренеите“ на белгийския художник сюрреалист Рене Магрит.

Яйцата с височина 50-60 см бяха изложени в шикозен хотел в Брюксел и бяха продадени за 500 евро всяко, като печалбата ще да бъде дарена на детска болница. Изложбата продължава до 1 април.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Ройтерс