Влечугото било обявено за обществена опасност

В североизточния австралийски щат Куинсланд е заловен 4,3-метров крокодил, който се е укривал почти месец, предаде ДПА. Крокодилът е обявен за опасен, „след като се настанил в частен имот и започнал да преследва домашните и селскостопанските животни“, се посочва в изявление на Министерството на околната среда на Куинсланд.

Влечугото е уловено в капан на брега на река Хърбърт на около 125 км северно от Таунсвил, в североизточната част на Куинсланд. Властите съобщиха, че втори крокодил, за който се смята, че е дълъг около 3 метра, също е уловен в капан в река Рос в Таунсвил, тъй като и той представлява риск за обществеността.

400 крокодила се размножават в американска атомна централа (ВИДЕО)

Двете влечуги ще бъдат настанени във ферми за крокодили или зоопарк. „Хората трябва да разберат, че преместването на тези влечуги не прави река Хърбърт или река Рос по-безопасни“, каза старшият служител по дивата природа Тони Фрисби. „Районът на Таунсвил е страната на крокодилите и хората трябва да се съобразяват с тях, като правят разумни избори около водните пътища и не бъдат самоуверени", допълва той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Анна Владимирова, БТА