Зорница Русинова представи данните от анализ какво ще бъде влиянието от влизането на еврото в България

Въпросът е не дали, а кога България ще влезе в еврозоната. Това заяви преди няколко дни председателят на Еврогрупата Паскал Донахю в София. От днес вече е публикуван и закон, който предвижда стъпка по стъпка какво ще се случи при замяната на лева с евро.

„Категорично влизането в еврозоната няма да доведе до обедняване на хората. Оценките на експертите от икономическия и социален съвет са в подкрепа на присъединяването на България към еврозоната”, заяви председателят на Икономическия и социален съвет и бивш социален министър Зорница Русинова.

По пътя към еврото - един месец преходен период, след това левът отпада

„За нас е добре, че вече има публикуван Закон за еврото за обществено обсъждане. Ние, като икономически и социален съвет, още преди две години, по възлагане от Народното събрание, направихме един анализ какво ще бъде влиянието от влизането на еврото в България върху доходите на хората”, каза тя.

Анализът е в подкрепа влизането на страната ни в еврозоната. „Това, което виждаме и сега по отношение на инфлация, е, че няма никакви рискове. Сега обаче е добре кампанията, която стартира със сайта и с видеоклипове, да се засили и наистина да се разясни”, подчерта Русинова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase