Наградата е осмата по големина в историята на играта в САЩ

Късметлия от щата Ню Джърси спечели във вторник вечерта джакпота от американската лотария "Мега милиони" на стойност 1,12 млрд. щатски долара, прекъсвайки поредица без печалба, която датираше от декември миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Изтеглените числа са 7, 11, 22, 29, 38 и 4.  Печелившият билет е продаден в Ню Джърси, съобщават от "Мега милиони" на сайта си. До последното теглене никой не беше уцелвал всичките шест числа и не беше печелил джакпота от 8 декември м.г. насам. Това означаваше 30 поредни тегления без голям победител. Спечелването на джакпота в лотария е трудно, тъй като шансовете са много големи - 1 към 302,6 милиона, отбелязва Асошиейтед прес.

Двойка се съди кой да получи джакпот от 1 млн., спечелен от лотарията

Наградата е осмата по големина в историята на лотарията в САЩ. Джакпотът от 1,12 млрд. щатски долара е за победител, който приeме сумата да му се изплаща на вноски за срок от 29 години. Повечето победители избират еднократно изплащане в брой, което означава 537,5 млн. щатски долара, отбелязва Асошиейтед прес.

Следващото голямо теглене ще бъде в сряда вечер за джакпота на играта "Пауърбол", който е в размер на 865 млн. щатски долара. Никой не е печелил тази награда от Нова година насам, което прави 36 тегления без победител. Билети за лотарията "Мега милиони" се продават в 45 американски щата, в столицата Вашингтон и на територията на американските Вирджински острови.  Двете лотарии се играят в 45 щата, столицата Вашингтон и на американските Вирджински острови. "Пауърбол" се разиграва и в Пуерто Рико.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Теодора Славянова, БТА