С официалната си премиера у нас марката стъпва за първи път в Централна и Източна Европа

Вдъхновена от динамичния и колоритен град Мадрид, Madrí Excepcional е най-новата марка премиум бира, която вече може да бъде намерена на българския пазар, благодарение на “Каменица” АД, част от Molson Coors Beverage Company. За първи път бирата излиза на пазара в Обединеното кралство през 2020 г., където постига огромен успех. Още с пускането си Madrí Excepcional печели и две престижни награди - злато от International Beer Challenge (IBC) през 2021 г. и сребро от World Beer Awards през същата година.

Премиум бирата е резултат от сътрудничеството между пивоварите на Molson Coors и мадридската пивоварна La Sagra и . С официалната си премиера у нас Madrí Excepcional стъпва за първи път в Централна и Източна Европа. Идеята за нея е на испанеца Карлос Гарсия, който избира „фюжън“ философията, за да създаде бира, обичана от всички. Така се ражда модерна, прогресивна, градска марка, която идва, за да отговори на изискванията на активните градски хора с любопитен дух. Това е заложено и в самото ѝ име - Madri е начинът, по който местните произнасят името на град Мадрид , а Excepcional (от испански) означава изключителен, уникален. Тази линия е продължена и във визуалната идентичност, в която присъстват символичният за испанската столица червен цвят и фигурата на Чулапо - представители на мадридското общество през XIX век, които се гордеели със своя град и били известни с изтънчен стил и дръзко отношение. Днес Чулапо се използва като нарицателно за мадридчани.

Madrí Excepcional впечатлява обаче най-вече с вкуса си. Той е балансиран, мек, изчистен и освежаващ, със силен малцов послевкус. Отличава се със средна газираност и светъл, златисто-меден цвят. Притежава гладка пяна и богат аромат на цветни нотки на хмел. Алкохолът в нея е 4,6%. По думите на създателя си Madrí Excepcional е уникално сливане на мадридския начин на живот и традиционното пивоварно наследство.

На българския пазар премиум бирата може да бъде открита в стъклени бутилки за многократна употреба, кенове и мултипак опаковки, както и в наливно състояние в избрани заведения и ресторанти в цяла България.