Според създателите изкуственият интелект ще надгради услугите за хората с увредени коси

Изкуственият интелект влиза в салоните за красота. България е втората страна в света след Италия, в която беше показна новата технология.

За първи път машината с изкуствен интелект беше демонстрирана на посетителите на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив. Тя е революция във фризьорския бизнес и тепърва ще навлиза в салоните за красота.

„Изкуственият интелект може да бъде полезен на нас фризьорите и на нашите клиенти. Това е едно улеснение в диагностиката за възстановяване на косъма, от което много дами вече се нуждаят“, заяви стилистът от Варна Светлана Кукенска.

Какви специалисти ще се търсят най-много през 2024 г. у нас

Машината, която работи с изкуствен интелект, прави прецизна диагностика и създава персонални терапии според моментното състояние на косата. „Ще улесни нашата работа, ще даде по-добра диагностика и нещо, което никъде другаде го няма”, съобщава стилистът от Пловдив Антоан Андерсън.

Според създателите на технологията, творчеството и професионализмът на стилистите ще останат, но изкуственият интелект ще даде едно по-различно обслужване и ще надгради услугите за хората с увредени коси.

„След Италия, България беше втората страна в света, в която беше показана новата технология в рамките на юбилейното 30-о издание на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив”, посочи стилистът от Италия Давиде Марафа.

Мъж, работил едно и също 75 години, със съвети за успешна кариера

„Това е само началото на една нова ера и една нова епоха. Той ще бъде верен приятел не само на фризьора, но и на крайния потребител”,  допълни организаторът на Италиански фестивал на красотата и прическата Елена Кристиано.

На изложението бяха представени новите тенденции в индустрията на грижата за косата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase