Свежо пролетно време за дните на Цветница

Балканите продължават да са в плен на серия средиземноморски циклони с динамично пролетно време – валежи от дъжд и температури, близки до сезонните нива. Поредна такава зона с ниско атмосферно налягане ще „захапе” България в неделя. Още преди обяд ще завали първо в югозападните райони, след това почти в цялата страна. С напредването на денонощието ще се оформят и гръмотевични процеси с потенциал за пролетни бури с дребна градушка.

Вятърът в неделя ще е южен, със силни пориви в Югоизтока, но температурите ще останат почти без промяна – между 13 и 18 градуса.

Обстановката временно ще се успокои в понеделник – с леки пролетни мъгли призори, с повече слънце до обяд и с висока облачност след това до вечерта. Температурите в топлите часове – между 15 и 20-21 градуса.

Код за опасно време в шест области в Източна Гърция

Метеорологичната обстановка ще остане динамична през цялата последна пълна седмица на април. Във вторник се очаква преминаване нас нов циклон, в сряда облаците ще се разкъсат със слаби локални валежи, в четвъртък и петък от запад на изток ще премине и студен атмосферен фронт с порция пролетни бури с гръмотевична активност и риск от градушка.

Първоначалните прогнози за дните на Цветница (27 и 28 април) са за свежо пролетно време с много слънце и временни леки следобедни увеличения на облачността. Дневните температури ще са осезаемо по-високи - между 16 и 21-22 градуса.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase