Случаят е от Аржентина

Аржентинецът Абелардо Усандиварас се барикадира в автокъща. Причината – фирмата отказала да му продаде кола, за която той дал капаро.

Мъжът решил да си купи нов автомобил. След като се свързал с дилъра, Абелардо продал стария си модел и направил първоначална вноска за новия, но след това фирмата започнала да игнорира опитите му за контакт и да не дава информация за доставката на поръчаната кола. „Истината е, че ми предложиха кола, която не беше налична. Това е финансова схема, при която автокъщата първо взема парите ви и след това се опитва да сключи друга сделка“, коментира аржентинецът.

Служители на "Дисниленд" заплашиха с протест

Дилърът предложил на мъжа друга кола срещу авансовото плащане, като посочил необходимостта от допълнително заплащане за избраната марка. Това обаче не устройвало Усандиварас, който вече пристигнал на мястото с децата си – дъщеря и син. След като не получил това, което искал, мъжът решил да не напуска помещението, докато искането му не бъде удовлетворено. След часове преговори и полицейска намеса необичайният му протест привлече вниманието на медиите и се разпространи в социалните мрежи.

Под обществен натиск автокъщата върнала аванса на клиента си. Той обаче така и не успял да направи покупката, за която мечтаел, затова си купил употребяван модел 2021 г.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase