В споделен групов чат хората потвърждават дали ще дойдат за вечеря

Великден наближава, а има хора, които ще посрещнат празника с непознати. По свой собствен избор. Те ще прекарат времето си в комунални жилища. 

Освен квартирата: Хазяи предлагат глухо и сляпо куче, което води към плажа (ВИДЕО)

Комуналките са уникален руски феномен. Появяват се след революцията от 1917 г., когато целият жилищен фонд става публичен и властта започва да заселва в апартаментите на заможните граждани нови граждани - от малки населени места. В днешно време тъй като разходите за жилища и наеми остават високи, животът в общност отново привлича все повече вниманието.

Може би да създадеш дом с непознати не е никак лошо. Въпросът е дали обществото е готово. Блогърът Роузи Келет живее с още шестима души, около 30-годишни, в Лондон. Всяка седмица всеки от тях влага по 25 паунда в обща банкова сметка, за да покрие битовите разходи. Всяка вечер пък готви различен съквартирант. В споделен групов чат хората потвърждават дали ще дойдат за вечеря, дали искат да им се запази храна за по-късно, когато се приберат у дома, или дали водят гост. Има домакинска работа – и домашни срещи.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase