Той беше избран на последния Конгрес на централата на 15-и март 2024 г.

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов вече официално е вписан в Търговския регистър като президент. Това се вижда от решение на Агенцията по вписвания от днес, в която е отразена промяната.

Георги Иванов-Гонзо е новият президент на БФС

Той беше избран на последния Конгрес на централата на 15-и март 2024 г. Предишният президент Борислав Михайлов подаде оставка през декември 2023-а година. От този момент до Конгреса изпълняващ функциите беше Михаил Касабов. След победата си над Димитър Бербатов на Общото събрание на клубовете, Гонзо управляваше централата вътре в самата система, но за контакти с външни институции официално се подписваше Михаил Касабов.

Причина за това бяха две жалби от аматьорски клубове, които оспорваха избора на Иванов. Това бяха пазарджишкия "Балкан" (Варвара) и ФК "Скравена" от Софийска област. Впоследствие и двата клуба решиха да оттеглят жалбите си, но за да се случи това реално, те трябваше да внесат още една такса, която да прекрати процедурата в съда.

Най-после това се е случило и от днес Георги Иванов е пълноправен представляващ българския футбол и пред външни институции, и пред международните централи. Заедно с утвърждаването на президента на БФС в Търговския регистър, беше потвърден изборът и на новия изпълнителен комитет, който е в състав 14 души плюс президент.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Атанас Василев, БТА