Това научи NOVA

Намериха в добро състояние детето, изчезнало в Банкя. То е открито в квартал „Михайлово”, научи NOVA. 

Момчето е излязло от дома си в петък сутрин, около 8 ч., като прескочило оградата. То е било с проследяваща гривна, която впоследствие изхвърлило. За часове броени часове стотици доброволци и хора от квартал „Градоман" тръгнаха да го търсят.

В близост до къщата на детето беше направен и сборен пункт, където акцията координираха екипи на Столичната община, СДВР и жандармерията. След дълги часове търсене Никола беше намерен при стадо коне, оградени от електропастир, в друг квартал на Банкя – „Михайлово".

Главният секретар на МВР пред NOVA за изчезналото дете в Банкя: Това не е първият случай с въпросното момче

„Баща ми го намери. В добро състояние”, съобщи доброволецът Йордан Александров.

„Майка му ми се обади по телефона и ми каза, че са го намерили човека с конете в „Михайлово” и много се зарадвах. Олекна ми. Много се бях притеснила”, разказа жител на Банкя.

„Детето е намерено живо и здраво. В добро състояние е. Говорихме с него. В момента е вкъщи с майка си”, заяви Красимир Димитров от Столичната община.

Спасители с дрон бяха дошли, за да търсят момченцето. „Стигнахме до точката за излизате и в момента, в който стигнахме детето го прибраха в буса и това беше най-хубавото нелетене”, посочи разказа Юлиян. 

Част от хората, които се притекоха днес на помощ, са същите, които преди време помагаха в издирването на Сашко от Перник, който също страда с аутизъм.

7-годишният Никола от Банкя се губил и преди, но винаги е бил откриван. Съседи разказват, че родителите се грижат добре за него. Той е едно от четирите деца на семейството.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase