Радев ще бъде посрещнат в Подгорица

Държавният глава Румен Радев пристига днес на официално посещение в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович. Той ще бъде посрещнат официално в Подгорица с шпалир от гвардейци и червена пътека.

В понеделник българският президент и съпругата му Десислава Радева ще бъдат поканени от Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович на официална церемония, която ще се състои в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора.

Тагарев: Радев се присъедини към скептиците в Б9, които зачитат интересите на Русия

Двамата президенти ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официални делегации на България и Черна гора. Радев и Милатович ще дадат съвместна пресконференция. 

В рамките на посещението българският държавен глава ще проведе срещи в Подгорица с министър-председателя Милойко Спаич и с председателя на Скупщината Андрия Мандич.

Във фокуса на разговорите на президента Румен Радев по време на визитата ще бъдат теми, свързани с последващо задълбочаване и укрепване на двустранното сътрудничество в сфери от взаимен интерес, както и подкрепата за напредъка на Черна гора в процеса на присъединяване към ЕС.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Симона-Алекс Михалева, БТА