Той е предаден на съд за опит за умишлено убийство

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 21-годишния Кирил Лукаров за опит за умишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Стефка Терзийска беше зверски пребита с метален прът в центъра на Благоевград през октомври 2023 г. Тя получи тежки наранявания, като загуби и зрението си на едното око. 

ПРЕБИТА ЖЕСТОКО С МЕТАЛЕН ПРЪТ: Жена подозира бившия си съпруг за нападението

Към октомври 2023 г. той живеел с майка си в Благоевград. Поддържал контакти с криминално проявени лица, от които купувал наркотични вещества. Често изпадал в парични задължения към тях. Така бил убеден да извърши убийство на 46-годишната жена. За тази „услуга“ му е обещано опрощаване на натрупани значителни дългове към криминално проявено лице.

Пуснаха под домашен арест мъжа, обвинен в жесток побой над жена в Благоевград

В хода на разследването е било установено, че Терзийска е била омъжена за гръцки гражданин, с когото окончателно се разделили през 2013 г. Отношенията им останали обтегнати. Между двамата възниквали спорове за пари и подялба на фирми.

Обвиняемият поел поръчката и пристъпил към изпълнението ѝ на 10 октомври 2023 година. Той изчакал жертвата пред входа на жилищния блок, в който живеела. Последвал я, когато излязла от дома си. Извадил от дрехите си метален прът, с дължина около 75 см, тип „кози крак“ и с него нанесъл няколко силни удара по главата ѝ. Пострадалата успяла да избяга. Обвиняемият е осъждан за грабеж, причиняване на средна телесна повреда и за трафик на хора. 

Пребитата в Благоевград жена: Все още се страхувам за живота си

Жената успяла да стигне до оживена улица, където ѝ била оказана помощ. Междувременно мъжът избягал, прибрал се вкъщи и споделил на майка си, че е търсен от полицията за извършеното незаконно деяние. Тя го закарала в Сандански, където бил открит след издирване.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase