Какви са доводите на съда и за какво настояват близките на пострадалата?

Апелативният съд в София пусна под домашен арест мъжа, пребил жена с метален прът пред дома ѝ в Благоевград. При нападението Стефка Терзийска загуби и едното си око. Извършителят беше задържан и обвинен в опит за убийство, но мярката му вече е изменена от "задържане под стража" в "домашен арест". В същото време развитие около това кой е поръчал на Кирил Лукаров да пребие Стефка Терзийска към момента няма.

Мотивите на съда, за да пусне мъжа под домашен, е, че скоро изтичал законовият срок за задържането му под стража. Освен това магистратите прецениха, че е намалял интензитетът на опасност за извършване на друго престъпление от страна на обвиняемия.

Пребитата в Благоевград жена: Все още се страхувам за живота си

„Лечението и възстановяването ми продължава. Нараняванията ми са сериозни. Имам окончателна загуба на зрението на лявото ми око. Трудно е да се свикне с такава мисъл. Малко е да се каже, че съм възмутена от решението на съда. Човекът, който ме нападна с цел да ме убие, който преобърна живота ми и ме направи инвалид за цял живот, ще си бъде вкъщи на спокойствие”, заяви Стефка Терзийска в ефира на „Здравей, България”.

„Какво мога да очаквам оттук-нататък? Ако реши да организира ново нападение срещу мен, кой може да му попречи? Живеем в малък град. Чувах заплахи по наш адрес - от хора от близкото му обкръжение. Притеснявам се. Имам деца”, сподели Терзийска.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase