Пострадалата има сериозни наранявания, ослепяла е с едното око

Пред камерите на „Здравей, България” говори Стефка Терзийска, която беше зверски пребита с метален прът в центъра на Благоевград. Тя е с тежки наранявания, като загуби и зрението си на едното око. Жената вече е у дома, но се страхува за живота си, въпреки че извършителят е в ареста. Според нея поръчител на побоя е бившият й мъж, който многократно я е заплашвал.

ПРЕБИТА ЖЕСТОКО С МЕТАЛЕН ПРЪТ: Жена подозира бившия си съпруг за нападението

Стефка Терзийска вече се възстановява у дома. Последствията от жестокия побой върху нея обаче са много. „Все още съм в много начален етап на възстановяване, много са били зверски ударите, които съм понесла, имам силни болки още в главата, в краката ми, дори самите разкъсвания не са зараснали напълно, и най-вече окото, което за съжаление се потвърждава, че е безвъзвратно загубено зрението, Краката ми все още са изключително силно наранени, с много хематоми, колената трудно се огъват, доста сериозни са пораженията”, споделя тя.

Срещу извършителя на побоя – 21 годишният Кирил Лукаров, обвинението вече е променено. То не е за нанасяне на средна телесна повреда, а е за опит за убийство. „Това е справедливо, защото това си беше опит за убийство, така че това е много голямо удовлетворение. За нас остава проблемът с истинския виновник, с поръчителя, тъй като ние знаем за себе си кой е той, и се страхуваме все още. Той е на свобода, разхожда си се съвсем спокойно и аз не мога да бъда сигурна, че утре той няма да реши да довърши започнатото срещу мен или срещу децата”, заяви пострадалата.

На въпрос на NOVA докъде е стигнало разследването и работи ли се по линия на поръчител на побоя върху Терзийска, от Окръжна прокуратура Благоевград обясниха, че се работи по всички версии, включително и по тази да има поръчител. Дали бившият съпруг на Терзийска е бил разпитван, от държавното обвинение не уточняват, за да не се пречи на разследването.

„В интерес на истината нямаме никаква информация, нито за това какви показания дава той, нито дали бившият ми съпруг е викан за разпит, нито по какви варианти се работи, от една страна вярваме, че е с цел да се предпази следствието, но ми се иска все пак да имаме някаква информация, тъй като изпитвам усещането, че нещата просто затихват и се потулва и че няма да стигнем до справедливост, до истинския извършител”, допълва жената. 

За Стефка Терзийска предстои дълъг процес на възстановяване. В момента най-важното е да не се допусне инфекция в засегнатото й око, защото това може да засегне цялото ѝ зрение. В Благоевград стотици поискаха справедливост на протест преди няколко седмици. Хората настояха за бързо разкриване на извършители и поръчители и за строги наказания.

Повече гледайте във видеата.