Руският президент каза това по време на посещението си в Северна Корея

Русия се бори срещу десетилетната "хегемонистична и империалистическа политика" на САЩ и съюзниците им, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от руските агенции. Той каза това в началото на разговорите със севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пхенян.

Путин пристигна в Северна Корея (ВИДЕО)

"Имам предвид нашата борба срещу натрапваната ни от десетилетия хегемонистична, империалистическа политика от САЩ и сателитите им по отношение на Русия", каза Путин.

Той благодари на севернокорейския лидер за подкрепата на КНДР за Русия, включително по въпроса за Украйна.

"Високо ценим вашата последователна и твърда подкрепа за руската политика, в това число и на украинското направление", посочи Путин и добави, че взаимодействието между двете страни е основано на принципа на равноправието и взаимното зачитане на техните интереси. По думите му Русия и Северна Корея са свързвани от много десетилетия на истинско приятелство и добросъседство.

Путин е на двудневно посещение в Северна Корея

Преди началото на срещата Путин беше посрещнат с помпозна церемония от Ким на централния площад в Пхенян, който беше украсен за случая с голямо пано с портретите на двамата ръководители, показва видео, публикувано от Кремъл.

Хиляди жители на севернокорейската столица, сред които множество деца с цветя и балони, приветстваха Путин и Ким под музикалния съпровод на военен оркестър, посочват „Ройтерс” и „Франс прес”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Владимир Сахатчиев, БТА