Калоян Методиев бил пречка, затова бил изключен

Калоян Методиев стои в конфликта между БСП и президентската институция, което вълнува членовете и симпатизантите на БСП. В събота имахме 7-часово заседание по този въпрос в Националния съвет. Това заяви депутатът от БСП Деян Дечев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„Няма да подкрепим кабинет с първите два мандата и няма да подкрепим предложението на ГЕРБ Рая Назарян да бъде председател на 50-ия парламент”, заяви той. Относно днешното гласуване той смята, че подкрепата за Рая Назарян от депутат от БСП е било грешка.

Относно преговорите за съставяне на кабинет, той заяви, че, ако към тях има отправена покана с определени параметри, може да водят разговори за кабинет с втория или с третия мандат. „БСП е готова за избори, но дали времевият хоризонт е най-удачният”, запита той и допълни, че е възможно да постигнем нов рекорд на ниска избирателна активност.

За евентуално обединение на левите партии и движения Дечев каза: „Кулминацията на лявото одобрение се надяваме да бъде на традиционния събор на Бузлуджа. Ще има специален пленум и комисии, които да разглеждат случаите един по един”.

БСП изключи Калоян Методиев от парламентарната група

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase