Анализатори коментират има ли изход от патовата политическа ситуация или идват нови избори

За мен Рая Назарян е русата Лена Бориславова. Хубаво е, че влиза свежа кръв, от новото поколение. Само Лена може да опонира на Рая Назарян, без тях няма легитимност в управлението. Партиите трябва да разберат, че изборите не бяха за Денков, Пеевски или Борисов, а за новото поколение и за децата ни. Избирателите искат сговор, коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

По думите му Слави Трифонов прави заявка за противопоставяне както на ГЕРБ, така и на президента.

Служебните и редовните кабинети през последните 3 г. си поделят почти поравно управлението

Журналистът Илхан Андай посочи, че Рая Назарян определено става за шеф на парламента. "Същото важи и за всеки от нас - това е представителна функция. Естествен рефлект на всички останали партии е да откажат да я изберат, за да угодят на избирателите. Във второто заседание всички ще са различни, а Борисов - вразумен", заяви той.

Политологът Татяна Буруджиева смята, че предложението за Рая Назарян е тест на ГЕРБ. "Партията искаше да види как се усещат и какво мислят да правят другите в парламента. Политическата логика е първата сила да излъчи председател и той да бъде подкрепен, ако искат да заработи НС. Избирателите приемат или отхвърлят онова, което лидерите им опитват да обяснят", посочи тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase