Станкушев посочи, че решението за разпознаваеми лица в предложеното правителство е правилно

Новия проектокабинет и политическата обстановка в страната коментираха социалният антрополог Харалан Александров и Бойко Станкушев от Антикорупционен фонд в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

"Половината от членовете на предложения кабинет вече са били министри, освен това са депутати с голям опит и се представиха добре на изборите. Това е послание към другите участници в политическата битка, но и силно такова към партията, която мина през тежки времена, но отново е първата политическа сила", каза Александров. "В този смисъл Борисов държи на своята партия точно такъв кабинет“, допълни той.

Служебното правителство публикува отчет за дейността си

„Ние не сме в условия на демокрация, а на постоянен конфликт, в ситуация на „Игра на тронове“, в която всеки е срещу всеки“, каза експертът. Той посочи, че при новите политически проекти се забелязва, че започват да се разпадат твърде бързо.

Александров каза, че вероятно другите партии няма да подкрепят предложения кабинет.

Станкушев заяви, че Борисов е посочил много популярни и разпознаваеми лица. Това е правилен ход, допълни журналистът. По негови думи лидерът на ГЕРБ си осигурява и вътрешна сигурност с конкретните личности, предложени за министри.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase