„В Народното събрание има много случайни хора, които не са професионалисти в нито една сфера”, смята конституционалистът

Ако ДПС изключи тези 15 депутати, които гласуваха "против" проектокабинета "Желязков", вторият мандат трябва да отиде при втората по численост парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната - Демократична България". Това каза преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

"ДПС е партия със строга дисциплина и е показала в годините, че може да преодолява такива вътрешнополитически кризи, и го прави много по-успешно от другите политически субекти. Не направи много добро впечатление снимката с турския посланик точно преди днешния парламентарен ден, но трябва да сме наясно с влиянието на нашата южна съседка върху политическия живот в страната", посочи той.

ДПС се раздели при гласуването на Желязков за премиер (СПИСЪК)

Той е на мнение, че в България е трудно да се говори за политически елит. „В Народното събрание има много случайни хора, които не са професионалисти в нито една сфера. Някои от тях изкараха по десетина години в парламента“, посочи Киров. „Властта в България е много сладко нещо и тя дава възможност за един приличен живот“, допълни конституционалистът.

Киров припомни и каква е процедурата по връчването на манадите в случай, че кабинетът, предложен от ГЕРБ-СДС не бъде гласуван в Народното събрание.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.