„Ръководството на БСП желае да получи мандата, за да се легитимира пред своите членове и симпатизанти”, каза социологът

„Шансовете на третия мандат не са особено големи за успех”. Това заяви социологът Юрий Асланов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. Той смята, че две партии имат шанс да получат папката с третия мандат – БСП и ИТН.

За възможността да има редовен кабинет с третия мандат, социологът изрази своето виждане. „Винаги съм искал да вярвам в чудеса, но не съм вярвал. Убеден съм, че шансовете за успех не са толкова високи. Защо някои се стремят да получат този мандат и какви ползи ще калкулират от това, че той няма да се осъществи. Основните претенденти са два”, каза социологът.

Гуцанов за третия мандат: Каквото прецени президентът, това ще бъде

Той смята, че ИТН ще получат проучвателния трети мандат за съставяне на кабинет.  „ИТН е почти единствената партия, която остана без вътрешнопартийни проблеми при сегашното народно събрание. Тази фракция като че е най-лоялна към него и вероятно няма да създава проблеми за продължителността на третия мандат”, допълни социологът и допълни, че не са в изолация. „Вероятно са по-отворени за разговори с партии от т.нар. евроатлантически спектър", каза Асланов.  

„ИТН имат мост към „Възраждане” – те предварително заявиха, че ще направят всичко възможно да се случи общественото допитване за Еврозоната, но ще агитират „против”, обясни социологът.

Според него сегашното ръководство на БСП желае да получи мандата, с една-единствена цел - за да се легитимира пред своите членове и симпатизанти, че те са правилните хора, одобрени от президента.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase