Причината - тя отказала да бъде интимна с него

Районната прокуратура в Монтана повдигна обвинения на 38-годишен мъж за причиняване на телесна повреда на жена и закана за заливане с киселина. Деянието е класифицирано като домашно насилие.

Двойката е живяла на семейни начала в периода 2017 – 2018 г., след което се разделили. През март 2024 г. двамата се оказват в дома на техен познат, ядосан от нежеланието ѝ за интимна близост с него, 38-годишният мъж я напада. Нанася ѝ разкъсно-контузни рани по лицето и по пръстите на ръката с острия ръб на счупена от него чаша. Свалил я на пода, ритал я по гърба и я ударил с юмрук в лицето. Заканил ѝ се, че ще я залее с киселина.

Оправдаха Венцислав Ангелов-Чикагото по обвиненията за хулиганство и закана за убийство

Пострадалата подала сигнал на телефон 112. На местопроизшествието пристигнали полицейските служители и медицински екип. Разпитан в качеството на обвиняем, мъжът не се признал за виновен и отрекъл, че е извършил нападението.

Прокуратурата в Благоевград е внесла искане в съда за налагане на административно наказание. По делото са били разпитани свидетели и изготвена съдебномедицинска експертиза.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Апелативна прокуратура – София