„Държавата функционира на половин оборот”, обясни вътрешнополитическата ситуация той

„Няма какво повече да коментираме с Република Северна Македония. Има споразумения и те трябва да си ги изпълняват. Пътят към Европа минава само оттам. Няма какво повече да коментираме по тази тема. Квалификацията „мизерни”, изречена от вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски, показва отношението им към нас. Тя показва какво причинява пропагандата”. Това заяви политологът Светлин Тачев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

МВнР след обидите от РСМ: Категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски тон

За ситуацията в страната той каза, че живеем във временно състояние. „Държавата функционира на половин оборот”, смята Тачев.  

„Безпрецедентна политическа криза, която продължава няколко години. Виждаме, че предизборна кампания няма, политическите формации няма какво да представят на избирателя – това започна от 2021 г.”, поясни политологът.

Той очаква 51-ото Народно събрание да бъде пресечната точка, откъдето ще се види накъде тръгва България, защото тя е на кръстопът. „Единият път е да се намери решение на проблемите. Другият път е на популизма – смяна на модела, президентска република”, допълни Тачев.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase