Какво смятат по темата българските депутати

Българска фирма е купила пейджърите от Тайван, които впоследствие са били продадени на „Хизбула”. Това твърди унгарското издание „Телекс”, като се позовава на свои източници. Според публикацията устройствата никога не са били на територията на Унгария, каквото твърди и унгарското правителство. Темата беше коментирана и в Народното събрание.

„Взривяват се пейджъри и уоки-токита. Създава се страшно напрежение върху България. Надявам се ДАНС и служебният кабинет бързо да обяснят какво се е случило. Бързо трябва да обяснят какво се е случило. Медиите в Унгария и по света пишат, че България е пряко замесена през плащанията”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Взривените пейджъри на "Хизбула" идват от България?

„Унгария търси изкупителна жертва, за да отмести фокуса от себе си, тъй като разследването стигна до унгарски търговски посредници. ДАНС вече много ясно заяви, че такива митнически сделки в България не са регистрирани. Много е важно в такива моменти да се следят само и единствено официалните източници на информация и да не се правят спекулации”, настоя Васил Стефанов от ПП-ДБ.

„От ДАНС по най-бързия начин трябва да кажат има или няма да направят всички разследвания. Не трябва да забравяме какво се случи в Сарафово и не може България да бъде замесена в каквито и да е подобни действия”, категоричен е Борислав Гуцанов от БСП.

„Докато държавата липсва, няма да се учудваме, че някъде по веригата явно сме замесени”, смята Станислав Балабанов от ИТН.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase