Той е бил бодигард на редица известни личности

В София този уикенд се провежда антитерористичен курс с участието на служители от системата на държавната сигурност. Начело на обученията е Велислав Бонев, който ръководи една от най-успешните частни агенции за телохранители зад граница. 

Бодигардът на Джей Ло – красавица, която почти засенчи певицата (ВИДЕО)

На въпроса „Налагало ли се е да си цапате ръцете с кръв?" Бонев отговаря с: "Много пъти съм бил целия в кръв“. „Имал съм случай, в който е трябвало да си шия коляното сам, това не е като по филмите, защото кръвотечение беше силно, иглата не беше медицинска, може би и моят поход не беше медицински“, добави той.

Наричат го Бонд. „Съчетаването на сигурността със свободния начин на живот, както при Джеймс Бонд – от там ми излезе като ъндърграунд нейм и дълги години много хора не знаеха кой стои зад това име“, поясни той.

В зората на кариерата си Бонев е бил охрана на популярни личности от политиката, индустрията и шоу бизнеса. Сред тях са Парис Хилтън и Марая Кери. Днес е начело на международна агенция за сигурност. Според него, за да оцелееш дълго в бранша, е нужно да си като хамелеон. Ролята на просяк изиграл по време на мисия в арабския свят. Без да знае езика.

Казва, че обича живота си, защото се е отдал на каузата да спасява и да защитава другите. Макар да плаща скъпа цена за този избор. За да предаде знанията си и на други, Бонев организира антитерористичен курс в столицата в няколко направления – реагиране на непосредствена въоръжена заплаха, задържане на въоръжен терорист и стрелба с различни техники.

В учението участват служители на системата у нас, както и такива от агенцията за сигурност на Бонев.

Още вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase