ЦИК откри обществена поръчка за изработката и транспорта им

  • Анкета Как бихте предпочели да гласувате на парламентарните избори на 27 октомври?

Централната избирателна комисия откри процедура по възлагане на обществена поръчка за изработката и транспорта на хартиените бюлетини и ролките за машините за вота на 27 октомври. От решение на Комисията става ясно, че ще бъдат поканени представители на печатницата на БНБ за провеждане на преговори и сключване на договори. 

За гласуване в страната ще бъдат изработени 31 вида бюлетини – за всеки изборен район. За гласуване в секциите извън страната ще има само един вид бюлетина.

ЦИК показа бюлетините за вота на 27 октомври (ВИДЕО+СНИМКА)

Прогнозното количество на хартиените бюлетини за произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. е 6 800 000 броя, съобразно заявените тиражи. Максималната прогнозна стойност за една хартиена бюлетина е 0.26 лева, без ДДС.

Прогнозното количество на ролките със специализираната хартия за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване за произвеждане на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. е 25 000 броя ролки. Прогнозната стойност за една ролка със специализирана хартия за отпечатване на бюлетини от машинно гласуване е 14.57 лева без включен ДДС.

Срокът за доставка на хартиените бюлетини и ролките за машина до всички областни администрации е до 24 октомври, а до МВР за обезпечаването на вота зад граница - до 13 октомври. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова
Източник: Елена Николова, БТА